facebook
telefon 021 745 27 92
slider7
home >> servicii oferite >> ortodontie

ORTODONTIE


CLEAR ALIGNER –  INVISALIGN


Este cel mai usor de purtat aparat dentar.

Potrivit pentru adolescenti si adulti, imbunatateste spectaculos zambetul, intr-un mod comod si eficient.

Este un sistem ortodontic de ultima generatie, ce permite rezolvarea problemelor ortodontice, fara a afecta viata sociala a pacientului. Aparatul este invizibil si este mobil, deci il poti scoate pentru o igiena riguroasa si pentru a manca.

CLEAR ALIGNER si/sau INVISALIGN utilizeaza o tehnologie avansata 3D computerizata pentru a transforma amprenta dentara intr-o solutie de tratament ortodontic individualizata, pe baza careia in urmatoarea sedinta vei primi seturile cu ALIGNERELE  personalizate tratamentului tau.

ALIGNERELE sunt transparente si usor de purtat, fiecare ALIGNER se va purta zi si noapte, timp de 2 saptamani. Le scoti doar cand mananci si iti faci igiena dentara. Dintii sunt indreptati gradual pe masura ce avansam cu inlocuirea ALIGNERELOR, pana ce vor fi aliniati asa cum dorim.

Tratamentul dureaza in functie de complexitatea cazului intre 3 luni si 1 an.
 

 
echipa


Dr. MEIROSU IOANA LUCIA, medic primar ortodont, certificat CLEAR ALIGNER
 
 
certificari


Ortodontia are ca scop preventia si corectarea malpozitiilor si malocluziilor dentare la copii si adulti.
 

1. Primul pas il reprezinta consultatia la medicul ortodont. Consultatia este una de tip informativ si presupune o identificare a problemelor existente, situatia dintilor si a arcadelor ( integritate, pozitie, ocluzie), evaluarea dezvoltarii osoase in functie de varsta pacientului, eventual al cauzelor care poate au dus la aparitia anomaliei dento-maxilare. Important este ca in urma discutiei cu pacientul ( sau cu parintii acestuia daca e copil) sa se stabileasca ce anume deranjeaza ( dintii sunt strambi, rotati, exista dureri musculare sau articulare, pierderea precoce a dintilor temporari cu inchiderea spatiului etc) si ce anume se doreste sa se obtina in urma tratamentului ortodontic. Pacientului i se recomanda pentru stabilirea diagnosticului precis si a planului de tratament, unele investigatii cum ar fi radiografie de profil sau ortopantomograma, prelevarea unor modele de studiu in cabinet.

2. In a 2 a sedinta, in urma studiului de caz, se stabileste strategia de tratament bazata pe necesitatile pacientului, se comunica diagnosticul si planul de tratament (eventual variantele de tratament), cum se va desfasura tratamentul, ce presupune, durata acestuia cu aproximatie, costuri etc.

3. A 3 a sedinta presupune aplicarea aparatelor, pacientul primind toate informatiile necesare legate de acestea , despre cum se va asigura igiena bucala si a aparatelor, se stabilesc intervalele de timp in care pacientul trebuie sa vina pentru controale regulate.

Dupa terminarea fazei active de tratament si obtinerea rezultatelor dorite, aparatul se indeparteaza si urmeaza perioada de contentie, in care se stabilizeaza rezultatul obtinut, pacientul va purta un aparat de contentie, adica un aparat care va mentine pozitia corecta a dintilor. Acest lucru e necesar pentru a preintampina tendinta de revenire in pozitie initiala a dintilor si dureaza cateva luni.

Aparatele ortodontice sunt dispozitive care se aplica pe dinti, alveole si maxilare cu scopul de a influenta cresterea si dezvoltarea aparatului dento- maxilar sau de a preveni si corecta anomalia. Ca si posibilitati tehnice, aparatele ortodontice utilizate pentru a furniza forte pentru deplasarea dentara prezinta o larga varietate, dar tipurile de baza sunt:

 • aparatura mobilizabila - placute ortodontice palatinale si /sau linguale, cu arc si surub sau sub forma de semigutiere, care pot fi confectionate in diverse culori, pentru a fi cat mai atractive pentru copii si care pot fi activate atat de pacient, cat si de medicul ortodont.
 • aparatura fixa - se poate monta atat la copii, incepand cu varsta de aproximativ 12 ani cat si la pacientul adult. Acest aparat are avantajul faptului ca e permanent atasat de dinti, deci aplica o forta continua si rezultatele sunt spectaculoase. Acest tip de aparat consta in colarea unor bracketi pe dinti, care pot fi din mai multe tipuri de materiale: metalici, ceramici, de safir. Cei ceramici si de safir au avantajul fizionomic, se vad mai putin pentru ca mimeaza culoarea dintilor. In functie de gravitatea anomaliei si de amploarea tratamentului, acesta poate dura de la cateva luni la cativa ani.
 • alte aparate sau accesorii - aparate care produc miscari strict dentare si aparate care au actiune ortopedica, producand modificari in cresterea oaselor maxilare: dispozitiv cranio-facial Delaire, monobloc cu forte extraorale, disjunctor etc.
 • descoperire, ancorare si tractionare dinti inclusi recuperabili ortodontic-chirurgical

Tratamentul ortodontic urmareste:

 • imbunatatirea aspectului fizionomic si a laturii estetice
 • imbunatatirea simetriei faciale si a ocluziei, astfel incat dintii sa poata suporta, fara trauma, fortele zilnice obisnuite din timpul masticatiei.
 • permite deplasari dentare relativ mari si imbunatateste pozitionarea tridimensionala finala a dintilor in armonie cu tesuturile moi si estetica faciala
 • reducerea problemelor asociate cu dintii inclusi sau absenti
 • reducerea migrarilor dentare patologice in viitor
 • imbunatatirea functiei de masticatie si fonatie
 • minimalizarea solicitarilor excesive aplicate asupra oaselor, radacinilor, tesuturilor parodontale si articulatiilor temporo-mandibulare
 • facilitarea unei igiene orale mai bune, ce minimalizeaza posibilitatea de instalare a cariilor si problemelor parodontale
 • imbunatatirea stimei de sine si starii psihologice de bine

 

In clinica noastra sunt aplicate concepte terapeutice moderne, atat in tratamentul cu aparatura mobilizabila, cat si in cel cu aparatura fixa. Tratamentul ortodontic poate fi realizat la orice varsta, iar pacientii adulti sunt tot mai informati cu privire la necesitatea acestui tratament si il solicita din ce in ce mai des.

De asemenea exista o preocupare constanta de a tine pasul cu progresele din acest domeniu pentru a putea oferi pacientului cea mai buna varianta de tratament ortodontic realizat la cele mai inalte standarde ale ortodontiei.

aparat dentar
aparat dentar
aparat dentar
aparat dentar
aparat dentar
 

ULTIMELE NOUTATI