facebook
telefon 0787 538 269
slider7
home >> servicii oferite >> ortodontie digitala

ORTODONTIE DIGITALA

 

DE CE SPARK CLEAR ALIGNER ESTE ALIGNERUL NOSTRU PREFERAT?

 

SPARK CLEAR ALIGNER, este un aparat ortodontic revolutionar, extrem de confortabil si eficient care nu afecteaza viata sociala a pacientului.
Este cel mai usor de purtat aparat, potrivit pentru copii, adolescenti si adulti.
SPARK CLEAR ALIGNER SYSTEM imbunatateste spectaculos zambetul intr-un mod comod si eficient, utilizand o tehnologie ortodontica  avansata computerizata, pornind de la scanarea campului protetic si integrand toate investigatiile ortodontice curente:  ortopantomograma, cefalometrie , CBCT, poze de diagnostic  intra si extraorale.
SPARK CLEAR ALIGNER SYSTEM este parte a companiei ORMCO (Orthodontic Research Manufacturing Company) dedicata dezvoltarii sistemelor de tratament ortodontic de peste 60 ani. In tot acest timp experienta acumulata in domeniul ortodontiei a facut posibila aparitia de tehnologii , metode si produse ortodontice de top cum ar fi: tratamentul cu bracketi autoligaturanti personalizati Damon Q , Damon Clear, Damon Ultima si sistemul de alignere SPARK CLEAR ALIGNER.
SPARK CLEAR ALIGNER este un aparat invizibil, extrem de comod si eficient.
TRUEGEN - materialul din care este fabricat - este o realizare inovativa in domeniul alignerelor, cu 80% rezolutie de imprimare mai calitativa, suprafata mai uniforma, 19% suprafata de contact mai intima cu dintele, comparativ cu brandurile similare.
O alta caracteristica inovativa a TRUEGN este retentia crescuta si se refera la faptul ca aparatul nu doar genereaza  ci si mentine forta constanta pe durata deplasarii dintelui.
Compania ORMCO parte a concernului medical  ENVISTA, ofera suport  clinic, training si certificari in cadrul companiei necesare medicilor care doresc sa utilizeze sistemele ortodontice dezvoltate de ORMCO.
Tratamentul este individualizat, soft-ul permite vizualizarea evolutiei tratamentului si progresia etapelor de tratament permitand medicului sa intevina in orice etapa de tratament stabilind obiectivele si modul de indeplinire a acestora  inainte de aprobarea cazului pentru executie . Aceasta etapa permite pacientului sa inteleaga si sa vizualizeze  impreuna cu medicul solutia de tratament propusa prin urmarirea efectiva a progresiei fazelor de tratament.
Rezultatul este un tratament mai efecient, mai comod si intru-un timp mai scurt.

  
 
 

DE CE BRACKETUL DAMON ESTE PREFERATUL NOSTRU ?


Aparatul ortodontic  Damon  este un sistem inovator de bracketi autoligaturanti care da posibilitatea medicului ortodont sa configureze informatiile in bracket (spre deosebire de tehnicile conventionale) in functie de particularitatile clinice ale fiecarui pacient, personalizand astfel tratamentul in functie de obiectivele variabile pe care le stabileste cu pacientul, raportandu-se la afectiunile si dorintele acestuia .
Configuratia bracketului permite inchiderea arcului in slot fara ligatura elastica ( spre deosebire de tehnicile conventionale) ceea ce permite deplasarea dintilor fara frecare.
Putem astfel utiliza forte mai mici care permit o reconfigurare osoasa biologica , mai putine retractii gingivale , reducerea duratei tratamentului .
 Fortele scazute fac tratamentul mai confortabil iar lipsa modulelor elastice usureaza mult igienizarea.
Sedintele de consultatie sunt stabilite la intervale mai mari de timp iar durata de tratament scade in medie cu 30%-40%.
Utilizarea fortelor biologice care permit reconfigurarea osoasa functionala au dus la o reducere considerabila a terapiilor ortodontice extractionale .
Aparatul ortodontic Damon creeaza premizele obtinerii de zambete largi, arcade configurate natural fara extractii dentare, cu forte mai mici, mai putine sedinte de consultatie, o durata a tratamentului mult redusa.
 

 

 

echipa
Dr. MEIROSU IOANA LUCIA
Medic Primar Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala
Medic Specialist Stomatologie Generala
Medic Certificat LUMINEERS CERINATE LABORATORIO DENMAT ITALIA
Medic Utilizator Damon System
Medic Acreditat Spark Clear Aligner System
Tratamente stomatologie cu LASER
 
 
Ortodontia are ca scop preventia si corectarea malpozitiilor si malocluziilor dentare la copii si adulti.
 

1. Primul pas il reprezinta consultatia la medicul ortodont. Consultatia este una de tip informativ si presupune o identificare a problemelor existente, situatia dintilor si a arcadelor ( integritate, pozitie, ocluzie), evaluarea dezvoltarii osoase in functie de varsta pacientului, eventual al cauzelor care poate au dus la aparitia anomaliei dento-maxilare. Important este ca in urma discutiei cu pacientul ( sau cu parintii acestuia daca e copil) sa se stabileasca ce anume deranjeaza ( dintii sunt strambi, rotati, exista dureri musculare sau articulare, pierderea precoce a dintilor temporari cu inchiderea spatiului etc) si ce anume se doreste sa se obtina in urma tratamentului ortodontic. Pacientului i se recomanda pentru stabilirea diagnosticului precis si a planului de tratament, unele investigatii cum ar fi radiografie de profil sau ortopantomograma, prelevarea unor modele de studiu in cabinet.

2. In a 2 a sedinta, in urma studiului de caz, se stabileste strategia de tratament bazata pe necesitatile pacientului, se comunica diagnosticul si planul de tratament (eventual variantele de tratament), cum se va desfasura tratamentul, ce presupune, durata acestuia cu aproximatie, costuri etc.

3. A 3 a sedinta presupune aplicarea aparatelor, pacientul primind toate informatiile necesare legate de acestea , despre cum se va asigura igiena bucala si a aparatelor, se stabilesc intervalele de timp in care pacientul trebuie sa vina pentru controale regulate.

Dupa terminarea fazei active de tratament si obtinerea rezultatelor dorite, aparatul se indeparteaza si urmeaza perioada de contentie, in care se stabilizeaza rezultatul obtinut, pacientul va purta un aparat de contentie, adica un aparat care va mentine pozitia corecta a dintilor. Acest lucru e necesar pentru a preintampina tendinta de revenire in pozitie initiala a dintilor si dureaza cateva luni.

Aparatele ortodontice sunt dispozitive care se aplica pe dinti, alveole si maxilare cu scopul de a influenta cresterea si dezvoltarea aparatului dento- maxilar sau de a preveni si corecta anomalia. Ca si posibilitati tehnice, aparatele ortodontice utilizate pentru a furniza forte pentru deplasarea dentara prezinta o larga varietate, dar tipurile de baza sunt:

 • aparatura mobilizabila - placute ortodontice palatinale si /sau linguale, cu arc si surub sau sub forma de semigutiere, care pot fi confectionate in diverse culori, pentru a fi cat mai atractive pentru copii si care pot fi activate atat de pacient, cat si de medicul ortodont.
 • aparatura fixa - se poate monta atat la copii, incepand cu varsta de aproximativ 12 ani cat si la pacientul adult. Acest aparat are avantajul faptului ca e permanent atasat de dinti, deci aplica o forta continua si rezultatele sunt spectaculoase. Acest tip de aparat consta in colarea unor bracketi pe dinti, care pot fi din mai multe tipuri de materiale: metalici, ceramici, de safir. Cei ceramici si de safir au avantajul fizionomic, se vad mai putin pentru ca mimeaza culoarea dintilor. In functie de gravitatea anomaliei si de amploarea tratamentului, acesta poate dura de la cateva luni la cativa ani.
 • alte aparate sau accesorii - aparate care produc miscari strict dentare si aparate care au actiune ortopedica, producand modificari in cresterea oaselor maxilare: dispozitiv cranio-facial Delaire, monobloc cu forte extraorale, disjunctor etc.
 • descoperire, ancorare si tractionare dinti inclusi recuperabili ortodontic-chirurgical

Tratamentul ortodontic urmareste:

 • imbunatatirea aspectului fizionomic si a laturii estetice
 • imbunatatirea simetriei faciale si a ocluziei, astfel incat dintii sa poata suporta, fara trauma, fortele zilnice obisnuite din timpul masticatiei.
 • permite deplasari dentare relativ mari si imbunatateste pozitionarea tridimensionala finala a dintilor in armonie cu tesuturile moi si estetica faciala
 • reducerea problemelor asociate cu dintii inclusi sau absenti
 • reducerea migrarilor dentare patologice in viitor
 • imbunatatirea functiei de masticatie si fonatie
 • minimalizarea solicitarilor excesive aplicate asupra oaselor, radacinilor, tesuturilor parodontale si articulatiilor temporo-mandibulare
 • facilitarea unei igiene orale mai bune, ce minimalizeaza posibilitatea de instalare a cariilor si problemelor parodontale
 • imbunatatirea stimei de sine si starii psihologice de bine

 

In clinica noastra sunt aplicate concepte terapeutice moderne, atat in tratamentul cu aparatura mobilizabila, cat si in cel cu aparatura fixa. Tratamentul ortodontic poate fi realizat la orice varsta, iar pacientii adulti sunt tot mai informati cu privire la necesitatea acestui tratament si il solicita din ce in ce mai des.

De asemenea exista o preocupare constanta de a tine pasul cu progresele din acest domeniu pentru a putea oferi pacientului cea mai buna varianta de tratament ortodontic realizat la cele mai inalte standarde ale ortodontiei.

NOUTATI SI ARTICOLE