facebook
telefon0787 538 269
slider7
home >> servicii oferite >> pedodontie

PEDODONTIE


Tratamentele dintilor copiilor sunt esentiale deoarece pierderea precoce a dintilor temporari (de lapte) poate provoca diverse complicatii de eruptie a dintilor definitivi cu repercursiuni in viata adulta

Pedodontia este o specialitate a medicinei dentare care asigura sanatatea orala a copiilor si a adolescentIlor, inclusiv a celor cu nevoi speciale, prin mijloace preventive si curative.

Copiilor incep sa le creasca dintii de lapte in primele 6 luni de viata. In jurul varstei de 6-7 ani, acestia incep sa piarda primii dinti de lapte si totodata incep sa apara primii dinti permanenti. Fara o ingrijire orala corespunzatoare, exista riscul aparitiei cariilor dentare si ale complicatiilor acestora. In zilele noastre, caria precoce a copilariei, este de 5 ori mai frecventa decat astmul. 

Pentru a evita complicatiile, este indicat sa veniti cu copilul dumneavoastra la un control o data la 6 luni. 

Copiii nu au intotdeauna rabdarea si gradul de cooperare necesar realizarii unei examinari dentare. De aceea, este indicat sa va adresati unui medic pedodont, care are rabdarea si cunostintele necesare pentru a-i face pe copiii sa se simta confortabil in timpul examinarii si a tratamentelor dentare.
 

Clinica ORTO-STOMA MEDICAL va ofera:

  • tratamentul curativ al cariilor de pe dintii temporari sau definitivi prin obturarea cu compozit fotopolimerizabil FILTEK Z550 sau ULTIMATE ( 3M ESPE - USA) , nanocompozit de ultima generatie
  • tratamentul endodontic al afectiunilor pulpare
  • extractia dintilor temporari fara durere, prin anestezierea locala a zonei cu spray anestezic sau gel cu diverse arome de fructe
  • tratamentul profilactic al dintilor si a gingiilor prin periaj profesional si fluorizare*
  • prevenirea cariilor prin sigilarea santurilor si fosetelor*
  • instruirea copilului pentru efectuarea unui periaj corect si pentru pastrarea unei igiene orale perfecte
  • dezvoltarea unei relatii bazate pe incredere si a unei atitudini pozitive fata de medic
  • cooperare intre medic si micul pacient


*Fluorizarea

Este recomandata pentru a reduce riscul aparitiei cariilor dentare si pentru ameliorarea sensibilitatii usoare sau marcate a dintilor la anumiti stimuli.

Se poate realiza fie in cabinet, prin aplicarea unor produse special concepute in acest scop si intarirea lor cu ajutorul lampii cu ultraviolete, fie la domiciliu, dupa confectionarea unor gutiere fidele dintilor si aplicarea in acestea a unui gel cu fluor ( FLOR OPAL - Ultradent USA) si purtarea lor pe tot parcursul noptii, durata fiind stabilita de catre medicul stomatolog.

Fluorizarea se realizeaza doar dupa efectuarea unei igienizari perfecte a cavitatii orale, dupa periajul profesional, pentru a permite fluorului sa actioneze in tesutul dintelui curat, fara depozite de tartru sau placa bacteriana.

Este recomandata in special copiilor peste 6 ani, adolescentilor si persoanelor adulte.


* Sigilarea santurilor si fosetelor

Este o metoda de prevenire a proceselor carioase ce pot aparea in santuri, fosete, pe suprafetele ocluzale si vestibulare ale molarilor definitivi.

Reprezinta un mod sigur si nedureros de a proteja dintii copiilor de carii.

Sigilantul e un material special ce contine particule de fluor care se elibereaza treptat pe o perioada indelungata de timp. Acest material formeaza o bariera protectoare solida care sigileaza toate micile neregularitati de pe suprafata dintilor, ferindu-le astfel de carie.

Procedeul e rapid, dureaza cateva minute, este in totalitate nedureros si necesita controlul periodic pentru a verifica integritatea sigilarii

Se recomanda sa se faca cat mai curand dupa eruptia dintilor permanenti.

NOUTATI SI ARTICOLE